Kampsport för alla

Lyoto Machida

by admin

Lyoto Machida har länge varit ett stort namn inom UFC. Machida är från Brasilien, en nation som länge skickat många bra fighters till UFC. Machida började redan i en tidig ålder att träna karate. Inte särskilt konstigt med tanke på att hans far Yoshizo Machida är en gammal karatemästare. Precis som de allra flesta andra brasilianska MMA-fighters är Machida väldigt bra på brasiliansk jiu-jitsu, något han haft stor användning av.

Mellan 2009 och 2010 kunde Machida också stoltsera med att han var lätt tungviktsmästare i UFC. Fram till att han förlorade bältet var han också oslagen i UFC-sammanhang. Han lyckades först försvara sin titel mot Maurício Rua på knockout. Han blev dock åter satt på prov av densamme i hans nästa match. Då klarade Machida inte av att försvara bältet utan knockades av sin landsman.

I samband med UFC 140 fick Machida chansen att ta tillbaka sitt bälte, då var det Jon Jones som var mästare i viktklassen. Han lyckades inte utan förlorade på submission efter att Jones använt sig av ett giljotingrepp.

Efter det har han bara förlorat en av fem matcher. Machida kommer att ersätta Vitor Belfort i UFC 173. Det är en viktig fight för 35-åriga Machida och en förlust där kan komma att bli ödesdiger för hans karriär.


Comments are closed.